Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί cottage
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό καρότου ή τριμμένο καρότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά ώσπου να ομοιογενοποιηθούν και απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό. Την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά περίπου, την ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπιζόμαστε με καθαρό βαμβάκι ή απαλό χαρτί.







Διευκρινήσεις
  • Η πλούσια σύνθεση του τυριού και της κρέμας γάλακτος τα καθιστά θρεπτικά και ενυδατικά. Από την άλλη η βιταμίνη Α του καρότου συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, ενώ ο φώσφορος που περιέχει, συμβάλλει στην απόκτηση υγιούς δέρματος.
  • Ιδανικά αποτελέσματα επιτυγχάνουμε όταν πριν από τη μάσκα κάνουμε μία καλή απολέπιση, ενώ μετά τη μάσκα απλώνουμε μία καλή ενυδατική κρέμα. Έχω ήδη αναρτήσει και τις δύο συνταγές.
  • Για σοβαρά προβλήματα δερματοπάθειας απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 μήλο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστίκα ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα από βατόμουρο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το σπανάκι, το μήλο, τις σταφίδες και τα φυστίκια ώστε όλα τα υλικά να είναι καλά μοιρασμένα. Σε ένα βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το κλείνουμε καλά και ανακινούμε καλά ώσπου να αποκτήσουμε μία ομοιογενή σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά ώσπου να πάει παντού.















Διευκρινήσεις
  • Είναι μία πολύ δροσιστική σαλάτα και ταιριάζει απόλυτα και με κρέας και θαλασσινά.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 150 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ξύδι (λευκό κατά προτίμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου με καπάκι-ψεκαστήρα και ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν καλά. Με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή μίας σφουγγαρίστρας, ανάλογα με την έκταση της επιφάνειας, χρησιμοποιούμε το καθαριστικό για να καθαρίσουμε πάγκους και ελαφρά λερωμένες επιφάνειες της κουζίνας, τους πάγκους, τα πατώματα και τις εξωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας. Σε κάθε περίπτωση ξεπλένουμε την επιφάνεια που καθαρίσαμε με άφθονο χλιαρό νερό και τη σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί.






Διευκρινήσεις
  • Για πιο δύσκολες επιφάνειες του μπάνιου, όπως είναι οι τοίχοι του μπάνιου, βγάζουμε το διάλυμα από το μπουκάλι, το βάζουμε σε ένα μπωλ και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, το ξαναβάζουμε στο μπουκάλι, ψεκάζουμε την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε, το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά, τρίβουμε την επιφάνεια με το σφουγγάρι, ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίζουμε με καθαρό πανί.
  • Αν είναι δυνατόν, προτιμήστε το λευκό ξύδι.
  • Το ξύδι είναι ένα φυσικό αποσμητικό, το οποίο δεν καλύπτει τις οσμές, αλλά τις απορροφά. Το οξύ που περιέχει το κάνει δραστικό απέναντι στους λεκέδες. Επίσης, είναι κατάλληλο μαλακτικό για τα ρούχα οικογενειών με ευαίσθητο δέρμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα περίπου)

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι σε σκόνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1 ώρα περίπου ώσπου να ψηθούν. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο χρειάζεται για να μπορούμε να χειριστούμε τις πατάτες. Τότε κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια τριών εκατοστών περίπου, τις βάζουμε ξανά στο ταψί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε κομματάκι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε στην πάνω θέση του φούρνου για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα τακτικά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.




















Διευκρινήσεις

  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τα βότανα της συνταγής φρέσκα αντικαταστήστε τα με αποξηραμένα.
  • Πρόκειται για ένα πιάτο που τρώγεται και μόνο του ως κυρίως γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 340 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Η ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Το περιεχόμενο από τα φακελάκια του τσαγιού που πίνετε ή γενικά τα φύλλα τσαγιού που βράζετε για το αφέψημά σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το πρόσωπό μας απαλά με τα φύλλα τσαγιού ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και η σκόνη. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε με καθαρό βαμβάκι ή απαλό χαρτί.





Διευκρινήσεις
  • Πρόκειται για μία απολέπιση την οποία μπορούμε να κάνουμε καθημερινά.
  • Είναι μία απολέπιση ιδανική και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες διότι το τσάι είναι πολύ απαλό.
  • Το ιδανικό είναι μετά τη απολέπιση να χρησιμοποιήσετε μία μάσκα ενυδάτωσης και στο τέλος μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Έχω δείξει τις παρασκευές και των δύο.
  • Επιλέγουμε τα φύλλα τσαγιού επειδή είναι πολύ απαλά και έχουν αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και απολυμαντικές ιδιότητες.
  • Για σοβαρά προβλήματα δερματοπάθειας να μην ξεχνάτε ποτέ να συμβουλεύεστε πρώτα τον δερματολόγο σας.


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 1 & 1/4 κιλού μύδια με το κέλυφος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 mL νερό
  • 90 mL ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια μακρύκοκκο ρύζι
  • 100 mL λευκό κρασί
  • 300 mL στραγγισμένο ζωμό μυδιών
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο στο ζωμό των μυδιών ή 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα απ' όλα καθαρίζουμε κάθε μύδι προσεκτικά ώστε να αποφύγουμε κάθε ακαθαρσία που έχει απομείνει στην επιφάνειά τους. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον νεροχύτη με καθαρό νερό και ρίχνουμε τα μύδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά ώστε αν υπάρχει άμμος να κατακαθίσει και να απομακρυνθεί όταν απομακρύνουμε το νερό. Τα μύδια που είναι ήδη ανοιχτά τα πετάμε. Αδειάζουμε το νεροχύτη από το νερό και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία τόσες φορές όσες χρειάζεται για να δούμε το νερό μας καθαρό. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το πρώτο κρεμμύδι, την πρώτη δόση ελαιόλαδου των υλικών και το νερό, τα αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια με το κέλυφος, καλύπτουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου, δηλαδή ώσπου να ανοίξουν όλα. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Τον ζωμό των μυδιών τον σουρώνουμε και το διατηρούμε στην άκρη. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα κελύφη των μυδιών και κρατάμε το κρέας τους. Κρατάμε λίγα κοχύλια για διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα πετάμε. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε τη δεύτερη δόση του ελαιόλαδου και το αφήνουμε να "κάψει". Μόλις "κάψει" το ελαιόλαδο, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ώσπου να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα. Μετά προσθέτουμε και τα μύδια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν στο λάδι για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να σταματήσει να αφρίζει. Ρίχνουμε και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και γίνουν πολτός. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τον κρόκο Κοζάνης και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Ταυτόχρονα ξεπλένουμε καλά το ρύζι, το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαγειρευτέι καλά το ρύζι ή να απορροφηθεί το υγρό. Όταν είναι όλα έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μία καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η πολλή υγρασία και σερβίρουμε.

















Διευκρινήσεις
  • Εάν χρησιμοποιήσετε τοματοπελτέ, αραιώστε τον πρώτα στον ζωμό και προσθέστε στο τηγάνι.
  • Συνοδεύεται πολύ ωραία με ουζάκι και φρυγανισμένο ψωμάκι.
  • Να προσέξετε πάρα πολύ με τα μύδια. Να τα αγοράζετε από ιχθυοπωλεία που εμπιστεύεστε και να πετάτε οποιοδήποτε έχει ανοίξει πριν το μαγειρέψετε και οποιοδήποτε δεν ανοίγει μετά το μαγείρεμα.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 570 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΑΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό γκρέιπφρουτ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ "χτυπάμε" ασπράδι του αυγού ώσπου να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά εωσότου να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του γκρέιπφρουτ και ξαναανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.








Διευκρινήσεις
  • Το γκρέιπφρουτ είναι διάσημο για τις αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες. Η κρέμα γάλακτος περιέχει οξέα που την καθιστούν θρεπτική, ενυδατική και ανακουφιστική για τα λιπαρά δέρματα. Το απράδι του αυγού αποτελεί το καταλληλότερο στυπτικό για λιπαρά δέρματα, ενώ παράλληλα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.
  • Να θυμάστε πάντα ότι η ιδανική διαδικασία είναι πριν τη μάσκα να κάνετε μία αποτελεσματική απολέπιση και μετά τη μάσκα να απλώνετε μία πλούσια ενυδατική κρέμα των οποίων την παρασκευή έχω ήδη δείξει.
  • Η μάσκα διατηρείται στο ψυγείο για όσο το θέλετε εσείς.
  • Εάν έχετε σοβαρά προβλήματα δερματοπάθειας, να απευθύνεστε πάντα στον δερματολόγο σας.

Η ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια για σούπα, τα οποία έχουμε αφήσει στο νερό για όλη τη νύχτα
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 10 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 6 μέτρια καρότα χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια, το νερό, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το μάραθο και τη δάφνη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα ανακατεύοντας περιοδικά. Παράλληλα βάζουμε τα σκόρδα σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 350 C για 30 λεπτά. Ύστερα βγάζουμε τα σκόρδα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Αφού βράσουν για μία ώρα τα φασόλια, προσθέτουμε σε αυτά τις πατάτες και τα καρότα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλη μία ώρα με μισάνοιχτο καπάκι. Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης από τη σούπα. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα 2/3 της σούπας, εκτός των φασολιών, προσθέτουμε τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε τον πουρέ στην υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 ακόμα λεπτά ώσπου να δούμε ότι τα φασόλια είναι έτοιμα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
















Διευκρινήσεις
  • Σε όποιον αρέσει το σκόρδο, μπορεί να αυξήσεις τις σκελίδες στις 15.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο της σούπας με κλωναράκια μαϊντανού.
  • Σερβίρεται ζεστή!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 500 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!