Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ!!!

Μόλις παρέλαβα το πρώτο μου βραβειάκι και είμαι πολύ πολύ πολύ... ευτυχισμένη... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρία με το τέλειο blog της, http://mybeautysteps.blogspot.com, που μου το έδωσε,  και να της υποσχεθώ ότι θα φανώ αντάξια του βραβείου μου!!!




Έτσι, με τη σειρά μου εγώ θα ήθελα να δώσω αυτό το βραβείο σε κάποια blogs που κάνουν εξαιρετική δουλειά και το αξίζουν! And the award goes to...:


Ελπίζω να το χαρείτε κι εσείς όπως κι εγώ!!!

ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 3 σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και μουλιάζουμε τα χέρια μέσα για 20 λεπτά περίπου και ύστερα τα ξεπλένουμε.









Διευκρινήσεις
  • Το νερό ενυδατώνει τα νύχια, ενώ το αλάτι και το λεμόνι χάρη στη σύνθεσή τους συμβάλλουν στην αύξηση της σκληρότητας και αντοχής τους.
  • Αφού βγάλουμε τα χέρια από το θεραπευτικό υγρό, τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα και απλώνουμε σε αυτά πλούσια ενυδατική κρέμα για τα χέρια, της οποίας την παρασκευή έχω ήδη δείξει.
  • Για ιδανικά αποτελέσματα εφαρμόζουμε την παραπάνω τεχνική στα νύχια μας δύο φορές την εβδομάδα.
  • Για σοβαρότερα προβλήματα απευθυνθείτε στον ειδικό.

ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Σόδα φαγητού (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του φούρνου και τη δυσκολία των λεκέδων)
  • Λίγο νερό (τόσο όσο χρειάζεται για να αποκτήσουμε παχύρευστο μείγμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα συστατικά ώσπου να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια του φούρνου, που θέλουμε να καθαρίσουμε, και τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι. Σε ένα ψεκαστήρα έχουμε νερό ώστε όποτε βλέπουμε ότι το μείγμα της σόδας ξεραίνεται να το ψεκάζουμε με το νερό. Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να καθαριστεί πλήρως ο φούρνος. Τέλος, καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τον φούρνο από τα υπολείμματα της σόδας.







Διευκρινήσεις
  • Πρόκειται για πολύ δραστικό καθαριστικό λόγω της σόδας που είναι πολύ αποτελεσματική απέναντι στους λεκέδες.
  • Να μην ξεχνάτε ότι το μείγμα της σόδας δεν θα πρέπει να ξεραίνεται.

ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ!!!

ΥΛΙΚΑ


Για τις μπάρες:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1/2 φλιτζάνι σως καραμέλας
Για τη σως καραμέλας:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Ύστερα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και το πιέζουμε καλά ώστε να απλωθεί παντού. Το πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως καραμέλας. Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε φωτιά μεσαίας έντασης ανακατεύοντάς τη ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τη θέρμανσή της εωσότου να λιώσει και να αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα της καραμέλας. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να ομοιογενοποιηθεί η σως μας. Αφήνουμε τη σως για 15 λεπτά ώστε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η σως, την ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας. Απλώνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης και πιέζουμε ώστε να απλωθεί καλά παντού. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 23 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε μπάρες όποιου μεγέθους θέλουμε εμείς.






















Διευκρινήσεις
  • Αν σας αρέσει πολύ η σοκολάτα, τότε θα μπορούσατε να αυξήσετε τις σταγόνες σοκολάτας σε 1 φλιτζάνι.
  • Πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό σνάκ για όλες τις ηλικίες.
  • Δεν μπορώ να σας συγκεκριμενοποιήσω την ενεργειακή αξία κάθε μπάρας γιατί δεν ξέρω σε τι μέγεθος τις κόβει ο καθένας, αλλά μπορώ να πω ότι κάθε μεσαίο κομμάτι έχει περίπου 110 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα για μαλλιά με κανονικό μάκρος
  • ή 3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα για μακριά μαλλιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη μαγιονέζα κατά μήκος του μαλλιού και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Ξεπλένουμε τα μαλλιά με το καθημερινό σαμπουάν.







Διευκρινήσεις
  • Η μαγιονέζα λόγω των λιπαρών οξέων και του αυγού που περιέχει είναι ιδιαίτερα θρεπτική για τα μαλλιά και ιδιαίτερα για τα ξηρά μαλλιά, τα οποία και θρέφει και ενυδατώνει άμεσα χαρίζοντάς τους την ιδανική λάμψη.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε τη στα μαλλιά σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα περίπου)

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 υγρή μαργαρίνη σε σπρέι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια καυτερή σάλτσα από πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και τα στεγνώνουμε καλά αφήνοντάς τα σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C και ψεκάζουμε τη σχάρα του φούρνου με το σπρέι μαργαρίνης, ώστε να αλειφθεί όλη η σχάρα με αυτό. Ύστερα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι τα μπουτάκια και τα απλώνουμε με τη σειρά στη σχάρα. Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου τοποθετώντας ένα ταψί από κάτω και ψήνουμε από τη μία πλευρά για 30 λεπτά και από την άλλη για άλλα 45 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ομοιογενοποιηθεί η σάλτσα την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και αφού τα μπουτάκια είναι έτοιμα, τα βάζουμε μέσα στη σάλτα περιστρέφοντάς τα και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Μετά τα ξαναπεριστρέφουμε μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε και πάλι για 5 λεπτά. Τα ξανατοποθετούμε στη σχάρα και τα ξαναψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξαναβουτάμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα σερβίρουμε ανά δύο σε πιάτα. Τέλος, ραντίζουμε κάθε πιάτο με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
















Διευκρινήσεις
  • Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ότι σας αρέσει!Ταιριάζουν με τα περισσότερα συνοδευτικά.
  • Βγάλτε στο τραπέζι και το μπωλ με τη σάλτσα που έχει μείνει, ώστε όποιος θέλει περισσότερη να μπορέσει να βάλει στο πιάτο του.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 340 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!