ΥΛΙΚΑ (για 10 κρέπες περίπου)
Αρχικά, ανακατεύουμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι έωσοτου να αφρατέψει το μίγμα μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι. Μετά από λίγο προσθέτουμε το γάλα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα μας να ανακατευτεί καλά στο μίξερ για ένα πεντάλεπτο και έχουμε ένα πολύ ωραίο χυλό. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα μας. Μόλις αντιληφθούμε ότι το λάδι "έκαψε", ελαττώνουμε σε μέτρια την ένταση στο μάτι της κουζίνας και παίρνουμε μισή κουτάλα απο το χυλό μας και κουνώντας το τηγάνι μας ώστε να απλωθεί παντού ο χυλός, αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί στη φωτιά. Μόλις δούμε η πάνω πλευρά της να παίρνει χρυσαφί χρώμα, την αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Ελέγχουμε την κάτω πλευρά και μόλις παρατηρήσουμε ότι έχει ψηθεί καλά (βλέπουμε αρκετές μαύρες βουλίτσες) την αφήνουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό.
Διευκρινήσεις
- 2 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 ποτήρια γάλα
- 2 ποτήρια αλεύρι
Αρχικά, ανακατεύουμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι έωσοτου να αφρατέψει το μίγμα μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι. Μετά από λίγο προσθέτουμε το γάλα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα μας να ανακατευτεί καλά στο μίξερ για ένα πεντάλεπτο και έχουμε ένα πολύ ωραίο χυλό. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα μας. Μόλις αντιληφθούμε ότι το λάδι "έκαψε", ελαττώνουμε σε μέτρια την ένταση στο μάτι της κουζίνας και παίρνουμε μισή κουτάλα απο το χυλό μας και κουνώντας το τηγάνι μας ώστε να απλωθεί παντού ο χυλός, αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί στη φωτιά. Μόλις δούμε η πάνω πλευρά της να παίρνει χρυσαφί χρώμα, την αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Ελέγχουμε την κάτω πλευρά και μόλις παρατηρήσουμε ότι έχει ψηθεί καλά (βλέπουμε αρκετές μαύρες βουλίτσες) την αφήνουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό.
Διευκρινήσεις
- Σε περίπτωση που δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό, αλλά κάθε φορά που θα ψήνετε την καινούρια κρέπα θα πρέπει να το λαδώνετε, ώστε να μην κολλήσει.
- Σε όποιον αρέσει, σε κάθε κρέπα που αφήνετε στο πιάτο μπορείτε να αλέφετε λίγο βουτυράκι.
- Μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες με ό,τι σας αρέσει! Η δικιά μου πρόταση είναι δοκιμάσετε μία με μερέντα, κομματάκια σοκολάτας LACTA, και τριμμένα πουράκια...Θα με θυμηθείτε...Είναι σκέτη ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!
- Ενεργειακή αξία κάθε κρέπας μεσαίου μεγέθους: 130 θερμίδες
Συγχαρητήρια Νικολέτα για το Blog σου , είναι καταπληκτικό . Εγώ έκανα τις κρέπες που προτείνεις και έγιναν φανταστικές !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω και άλλες αναρτήσεις σου ....
Πρέπει να είναι τέλειες!!θα τις δοκιμάσω σήμερα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή