Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!


ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)

Για τις πατάτες:
  • 3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 100γρ άγρια φύλλα ρόκας ως συνοδευτικό



Για τη σάλτσα Chimimichurri:
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με αλατισμένο κρύο νερό και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Τις βράζουμε για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα Ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει το νερό σε όλες τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό ροδοκόκκινο χρώμα. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, το τσίλι, το σκόρδο, τη δάφνη, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Την αφήνουμε στην άκρη και μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μοιράζουμε σε 3 χαμηλά ποτήρια για ουίσκι, περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και στολίζουμε με λίγη από τη ρόκα.

















Διευκρινήσεις
  • Όση σάλτσα μείνει κρατήστε τη σε ένα μπολ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προσθέσει κι άλλη.
  • Τη ρόκα που θα περισσέψει βάλτε τη σε ένα μπολ και σερβίρετέ την.
  • Το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι μπορείτε να τα αυξομειώνετε αναλόγως με την αρεσκεία σας.
  • Μπορείτε να το σερβίρετε είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό κρέατος είτε ως πιάτο για μπουφέ.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 350 θερμίδες



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου