ΑΛΜΥΡΑ Ή ΓΛΥΚΑ
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
1 Φύλλο
σφολιάτας,
2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη λευκή ή καστανή,
1 κουταλάκι του
γλυκού κανέλα,
1/4 κουταλάκι του
γλυκού γαρίφαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανοίγουμε
το φύλλο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε το φύλλο στα 2 με το μίγμα της ζάχαρης από τη μέσα πλευρά. Κόβουμε
με ένα μαχαίρι σε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο και τις στρίβουμε (όπως τη ΄΄βίδα΄΄)
πιάνοντας τις δύο άκρες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί το ένα δίπλα
στο άλλο σε απόσταση 3-4 εκατοστά .
ΜΙΚΡΑ
ΜΥΣΤΙΚΑ: Το φύλλο το βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο
βραδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.
ΨΗΣΙΜΟ: 20
λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
ΑΛΜΥΡΗ
ΕΚΔΟΧΗ: Πασπαλίζουμε το φύλλο σφολιάτας με 2 κουταλιές της σούπας
τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα ή αλείφουμε με πάστα ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου