ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ…
ΥΛΙΚΑ:
530 γρμ. ηλιέλαιο ή
ελαιόλαδο,
400 γρμ. χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουτάλι γλ. κανέλα,
1 κουταλάκι γλ. σόδα,
½ κ.γ. γαρίφαλο,
50 γρμ. βούτυρο,
1200 γρμ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις,
30γρμ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά
μαζί και στην συνέχεια τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Βάζουμε το ξύσμα στο τέλος
αφού έχει ζυμωθεί.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Αν έχουμε όρεξη όταν τα πλάθουμε τα ζυγίζουμε (30 γρμ. κάθε μελομακάρονο)
Τα σιροπιάζουμε μόλις βγουν από το φούρνο με κρύο το σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100 γρμ. μέλι θυμαρίσιο,
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση,
2 ξύλα κανέλας,
500 γρμ. νερό,
700 γρμ. ζάχαρη,
Βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό.
ΨΗΣΙΜΟ:
180-200 C να ροδίσουν πάνω σε λαδόκολλα, για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου