Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΑΝΑΝΟΚΕΚΑΚΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ!!!

 ΥΛΙΚΑ (για 30-36 κεκάκια)

  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά
  • 2/3 του φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4-5 σταγόνες από άρωμα βανίλιας
  • Πουρές από 3 μεσαίες μπανάνες
  • 2 φέτες ανανά περασμένες από τον πολυκόφτη
  • 100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
  • 2 φλιτζάνια καρύδι χοντροκομμένο για το πασπάλισμα
  • 30-36 χάρτινες θήκες για τα φορμακια ή ελαιόλαδο για να λαδώσουμε και λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα φορμάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανελα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ "χτυπάμε" με αυγοδάρτη τα αυγά, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο και το άρωμα βανίλιας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στο υγρό μας μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα μέχρι να γίνει η ζύμη μας ομοιόμορφη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας, τον ανανά και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στη ζύμη. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στα φορμάκια ή τα λαδώνουμε και τα αλευρώνουμε. Γεμίζουμε τα φορμάκια με ζύμη έως τα 2/3 της κάθε θήκης και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι. Ψήνουμε τα μπανανοκεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ώστε να βγαίνει στεγνή για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκαν τα κεκάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube και να δείτε το βιντεάκι με την εκτέλεση της συνταγης:













Διευκρινίσεις
  • Αντί για δύο είδη λαδιού, μπορείτε να βάλετε μόνο σπορέλαιο. 
  • Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες γιατί έτσι ξεφορμάρονται τα κεκάκια πανεύκολα, ενώ αλλιώς θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή για να μη σας χαλάσει κάποιο.
  • Η τριμμένη κουβερτούρα θα μπορούσε να αντικατασταθεί και με ινδοκάρυδο. Ταιριάζει κι αυτό πολύ με τα μπανανοκεκάκια.
  • Αν δεν θέλετε να κάνετε όλη τη ζύμη κεκάκια, μπορείτε να βάλετε το 1/3 σε μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη και να την ψήσετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 °C για 30 λεπτά.
  • Ενεργειακή αξία ανά κεκάκι: 230 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου