ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)
- 1/2 κιλό πένες
- 1/2 κιλό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
- 350 γραμμάρια σπανάκι
- 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, πλένουμε καλά το σπανάκι και κόβουμε όσα φύλλα είναι πολύ μεγάλα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις "κάψει", χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία ένταση και σωτάρουμε σε αυτό τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα για 3 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά, προσθέτουμε και το ζαμπόν, ανακατεύουμε και τα σωτάρουμε όλα μαζί για άλλα 3 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά προσθέτουμε και το ζωμό, το βασιλικό και το μασκαρπόνε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να "δέσουν" καλά μεταξύ τους. Ύστερα ρίχνουμε και τα ντοματίνια και το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμα περίπου. Τέλος, προσθέτουμε και το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να μαθεί το σπανάκι, οπότε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Διευκρινήσεις
- Σε περίπτωση που δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι ώστε να μπουν όλα μαζί στο τέλος, μπορείτε να τα μαγειρέψετε και στη κατσαρόλα σας.
- Εάν δεν βρίσκουμε μασκαρπόνε, το αντικαθιστούμε με άλλη κρέμα τυριού.
- Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο υγειινό και χαμηλότερο σε θερμίδες πιάτο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πέννες με πέννες ολικής άλεσης, το ζαμπόν με καπνιστή μπριζόλα και το μασκαρπόνε με κρέμα τυριού light. Θα είναι εξίσου νόστιμο.
- Σχετικά με το σκόρδο μπορείτε να το μειώσετε ή να το αυξήσετε αναλόγως με τα γούστα σας.
- Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 660 θερμίδες περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου