Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα περίπου)


Για τη μους:

  • 1 φλιτζάνι Ρικόττα
  • 1/4 φλιτζανιού Μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Για τις φράουλες:
  • 2 φλιτζάνια φράουλες κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού γλυκό λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά τη Ρικόττα, το Μασκαρπόνε και την άχνη ώσπου να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ δυνατά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια ώσπου να αποκτήσουμε μία αφράτη σαντιγύ. Μετά ανακατεύουμε απαλά το μίγμα της κρέμας τυριού με τη σαντιγύ, καλύπτουμε το μπωλ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Παράλληλα βάζουμε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπωλ, τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη και το λικέρ, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμες η κρέμα και οι φράουλες και θέλουμε να σερβίρουμε το γλυκό, μοιράζουμε την κρέμα σε μπωλάκια ή ποτήρια παγωτού και μοιράζουμε από πάνω τις φράουλες και το μέλι. 




















Διευκρινήσεις
  • Για όσους δεν μπορούν να έχουν Ρικόττα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανθότυρο.
  • Για όσους δεν βρίσκουν Μασκαρπόνε, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλη κρέμα τυριού.
  • Το λικέρ μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό κρασί.
  • Επίσης, το γλυκό είναι νόστιμο και με κομματάκια ροδάκινου αντί για τις φράουλες.
  • Σερβίρεται αμέσως μόλις μπει στο μπωλ.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 220 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου