Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 750 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες χωρίς το κεφάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • Χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κουταλιάς της σούπας ρίγανη
  • 1/3 κουταλιάς της σούπας θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες με το αλεύρι. Αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη και σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το μέλι, το ξύδι και το τσίλι και τα ανακατεύουμε καλά ώσπου να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις "κάψει" το λάδι, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου για να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Αμέσως προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 3 λεπτά περίπου. Τέλος ρίχνουμε και τη σάλτσα πορτοκαλιού και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά περίπου ώσπου να "δέσει" η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά.




















Διευκρινήσεις
  • Πρόκειται για την ελληνική παραλλαγή ενός ασιάτικου πιάτου. Αν θέλετε να μαγειρέψετε το πρωτότυπο ασιάτικο πιάτο, αντικαταστήστε το μπαλσάμικο και το αλάτι με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο με λάδι Canola και τη ρίγανη και το θυμάρι με 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ.
  • Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε ρύζι ή μακαρόνια.
  • Αναλόγως με το πόσο πικάντικο το θέλετε προσθέστε ή αφαιρέστε τσίλι, σκόρδο και κρεμμύδι.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 290 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου