Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ!!!


ΥΛΙΚΑ (για τόσο μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε)

Για τα μπισκότα:

  • 2 μπαστουνάκια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βουτύρου
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
  • 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα
  • Επιπλέον τρούφα για την επικάλυψη



Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 μπαστουνάκια κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πολύχρωμη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το άρωμα βουτύρου και το αυγό και χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Παράλληλα κοσκινίζουμε τα δύο είδη από αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε και την τρούφα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο εωσότου κρυώσει πολύ και να σκληρύνει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 και μόλις η ζύμη ψυχθεί καλά,παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι της, το βουτάμε στην τρούφα, σχηματίζουμε μία μικρή μπάλα και το αφήνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ώσπου η λαδόκολλα να γεμίσει. Τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά ώσπου να ισιώσουν λίγο τα μπαλάκια και να φουσκώσουν γεγονός που σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Τη ζύμη που θα έχει περισσέψει θα την έχουμε στην κατάψυξη μέχρι να ψηθούν τα πρώτα, ώστε να επαναλάβουμε και με αυτή την ίδια διαδικασία. Αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Προσθέτουμε και την άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει και να γίνει λείο το μείγμα μας. Ύστερα προσθέτουμε το ένα τέταρτο από το βούτυρο και χτυπάμε για ελάχιστο χρόνο σε υψηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Βουτάμε το μείγμα στην τρούφα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την κρέμα στο ένα μπισκότο και σκεπάζουμε με το άλλο ώσπου να τελειώσουν τα μπισκότα.



















Διευκρινήσεις
  • Αν βιάζεστε, μπορείτε να βάλετε τη ζύμη στην κατάψυξη ώστε να ψυχθεί γρηγορότερα.
  • Τα μπισκότα τρώγονται το ίδιο έυκολα και σκέτα χωρίς γέμιση.
  • Είναι ιδανικά για ένα απογευματινό καφεδάκι, για μπουφέ γενεθλιών και για οποιαδήποτε περίσταση!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μπισκότου: 160 θερμίδες



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

3 σχόλια:

  1. ειμαι εντελως ασχετη απο ζαχαροπλαστική αλλα θελω να τα φτιαξω αυτα τα μπισκοτακια!

    ερωτησεις:
    πως θα κολλήσω την τρούφα πάνω στα μπισκοτα εξωτερικά για το ντεκορ?
    μπορω να μην χρησιμοποιήσω τρουφα μεσα στη ζυμη ή μεσα στην κρεμα αλλα μονο για διακοσμηση?
    ελπίζω να με βοηθησεις, ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά να σου πω ότι είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!

      Τώρα σχετικά με τις ερωτήσεις σου! Θα κόβεις ένα κομμάτι ζύμης και απλά θα το βουτάς μέσα στην ζύμη και ταυτόχρονα θα το πλάθεις με τα χέρια σου ώστε να το κάνεις μπαλάκι. Και βέβαια μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις τρούφα μέσα στη ζύμη!

      Ελπίζω να σε βοήθησα!

      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή