Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ!!!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 1 λεμόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού «πατημένα»
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια  
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς το κεφάλι
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου  
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί-φέτα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα «χτυπάμε» καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα και ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν «κάψει» το λάδι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες. Μόλις ψηθούν γαρίδες, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας τυχόν υπολείμματα από τον πάτο του τηγανιού, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε με τον ζωμό μέχρι το μίγμα ομοιογενοποιηθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Ύστερα προσθέτουμε το  τυρί-φέτα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε και τα  μαγειρεμένα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και σερβίρουμε.






















Διευκρινήσεις

  • Μόλις ετοιμάσετε τη σάλτσα πέστο, δοκιμάστε τη! Αυξομειώστε το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα και τα κουκουνάρια ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Αν η σάλτσα σας φανεί πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
  • Αν σας αρέσει, όταν αρχίσει να βράζει η σάλτσα και πριν ρίξετε τις γαρίδες, προσθέστε και μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. «Δένει» ωραία τη σάλτσα!
  • Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με επιπλέον τυρί-φέτα, αν σας αρέσει.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 620 θερμίδες



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου