Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΝΤΟΥΪΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!!!


ΥΛΙΚΑ (για 8 σαντουϊτσάκια)

  • 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους κομμένη σε 16 φέτες πάχους 1,5 εκατοστών
  • 1/4 του φλιτζανιού ασπράδια αυγών
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 240 γραμμάρια μοτσαρέλλα κομμένη σε 8 κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγη επιπλέον παρμεζάνα για διακόσμηση
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό για διακόσμηση



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί μία λαδόκολλα και την αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα ασπράδια, βουτάμε μέσα τις φέτες της μελιτζάνας και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την κάθε φέτα με την τριμμένη παρμεζάνα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 17 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσει το τυρί. Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τα σαντουιτσάκια. Διαλέγουμε τις 8 μεγαλύτερες φέτες μελιτζάνας και τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη. Αλείφουμε την κάθε φέτα με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα και τη σκεπάζουμε με μία από τις μικρότερες φέτες. Προσθέτουμε 1 ακόμα κουταλιά της σούπας σάλτσα σε κάθε σαντουιτσάκι και σκεπάζουμε το καθένα με ένα κομματάκι μοτσαρέλας. Φτιάχνουμε συνολικά 8 τέτοια σαντουϊτσάκια που τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί. Πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.














Διευκρινήσεις
  • Πρόκειται για ένα πιάτο που σερβίρεται ζεστό.
  • Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνική γραβιέρα, ενώ αντί για μοτσαρέλλα επιλέξτε κάποιο ανάλατο μαλακό τυρί.
  • Ενεργειακή αξία από κάθε σαντουϊτσάκι: 140 θερμίδες.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

5 σχόλια: