Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΫ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 & 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι χοντροκομμένο μαϊντανό 
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδακια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 350 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και τα σκεπάζουμε με νερό για να αχνιστούν. Μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι μαζί με το 1/3 από το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο και ανακατέβουμε με προσοχή για περίπου 6-7 λεπτά μεχρι να πιουν τα υγρά τους. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το μαϊντανό και το σιμιγδάλι μας. Στο ταψί μας απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, προσθέτουμε το μείγμα μας και με προσοχή το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια για να καλυφθούν τα φύλλα. Απο πάνω βαζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χτυπάμε σε ενα μεγάλο μπωλ τα αυγά, το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε πάνω απο τα φύλλα. Χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντίστασεις για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube και να δείτε το βιντεάκι με την εκτέλεση της συνταγης:

https://youtu.be/uxX5aCqajR4














Διευκρινίσεις

  • Σωτάρουμε με νερό τα πράσα για να φύγει η έντονη μυρωδιά αλλά και η αψάδα τους. 
  • Αφού την ψήσετε και την βγάλετε απο τον φούρνο αφήστε την 10 λεπτά πριν την κόψετε για να τραβήξει την υγρασία. 
  • Ενεργειακη αξία ανά κομμάτι: 330 θερμίδες





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου