Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ 
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σουπιές(φρέσκες ή κατεψυγμένες),
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα,
1 φλιτζάνι κρασί λευκό,
1 πακέτο κριθαράκι,
1 κ.σ. παστά ντομάτας,
1 κούπα τριμμένη ντομάτα,
αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι,
5-6 κ. σ. ελαιόλαδο.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε το κρεμμύδι να βγάλει όλα τα ζάχαρα του. Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στην αρχή θα τινάζει το λάδι γιατί οι σουπιές έχουν αρκετά υγρά, αλλά μην ανησυχείτε, μετά από 6-7 λεπτά τσιγάρισμα, σβήστε με λευκό κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το φαγητό μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα και την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό να βράσει για τουλάχιστον 35 λεπτά. Δοκιμάστε τις σουπιές και μόλις δείτε πως είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνετε το κριθαράκι ανακατεύεται και συμπληρώνετε ζεστό νερό και μπαχαρικά αν χρειάζεται. Στα επόμενα 10 λεπτά θα είναι έτοιμο αλλά πρέπει να ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.









ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Σε κάθε βήμα του μαγειρέματος πρέπει να ελέγχετε τα υγρά του φαγητού και να ανακατεύετε για να μην πιάσει από κάτω.
Οι κατεψυγμένες από τις φρέσκιες σουπιές έχουν άλλη βρασιμότητα και πρέπει να τις ελέγχετε συνέχεια.






ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου