Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΤΟΥΡΛΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1/2κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1 ½ κούπα νερό (όσο σηκώσει το ζυμάρι)




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
3 χρωματιστές πιπεριές
λίγο ελαιόλαδο
1κ.γ. ρίγανη
ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι







ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολ βάζουμε κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε την ζύμη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη σ’ όλη την επιφάνεια. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε επάνω. Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.







ΨΗΣΙΜΟ

Στους 170ο C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου