Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ…ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι,
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα,
3 πράσα ψιλοκομμένα,
3 κρεμμυδάκια φρέσκα,
1 κρεμμύδι ξερό,
Αλάτι-πιπέρι,
1 κ. γ. πουρέ σκόρδου,
½ ποτήρι λευκό κρασί
χυμός από 1 λεμόνι για το σερβιρισμα,






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει λίγο ρίχνουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον πουρέ σκόρδου, τα πράσα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τελευταίο προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας απαλά και περιχύνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, δοκιμάζοντας συχνά το ρύζι και το αλάτι.

ΨΗΣΙΜΟ:
Στην κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Σε περίοδο που δεν είναι νηστεία μπορείτε να ρίξετε ½ φλιτζάνι γάλα.
Σερβίρεται με φέτα.

Προσωπικά μου αρέσει το λεμόνι στο σπανακόρυζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου