Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ


ΥΛΙΚΑ:
500γρ. μπισκότα πτι-μπερ
250γρ. μαργαρίνη
500γρ. άχνη
125γρ. σκόνη κακάο
2 αυγά
1 κούπα χλιαρό γάλα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σπάμε τα μπισκότα και τα μουσκεύουμε με το γάλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μίγμα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Τοποθετούμε το μίγμα σε αλουμινένια ταψάκια ή σε αλουμινόχαρτο τυλίγοντας το σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη.





ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Αν τυλίξουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε και αδιαφανής μεμβράνη και μετά απλώνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε σε ρολό, ώστε όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη να ξετυλίγεται ευκολότερα.
Για να σερβίρουμε τον κορμό, τον βγάζουμε από την κατάψυξη είκοσι λεπτά νωρίτερα για να κόβετε εύκολα.


::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου