Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα κρέμα γάλακτος και πένες...


ΥΛΙΚΑ:
30-40 γρ. ελαιόλαδο,
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου βρασμένα,
2 κ.γ. πουρέ σκόρδου,
200 γρ. κρέμα γάλακτος,
8-10 λιαστές ντομάτες,
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί,
2 κ.γ. μουστάρδα,
αλάτι-πιπέρι,
500γρ. βρασμένες πένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Συνεχίζοντας την προηγούμενη συνταγή μας, «κοτόσουπα αυγολέμονο», παίρνουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο και αφού το καθαρίσουμε από την πέτσα και τα κόκαλα το κόβουμε κομματάκια και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κοτόπουλο μας ροδίσει από όλες τις πλευρές ρίχνουμε τον πουρέ σκόρδου, το λευκό κρασί και μετά από ένα γρήγορο γύρισμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη μουστάρδα και ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.






ΨΗΣΙΜΟ:
Αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε με πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές ή και φούρνου.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Μόλις βράσετε τις πένες με μια τρυπητή κουτάλα τις ρίχνετε μέσα στο σκεύος με το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου