Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΝΙΤΕΣ…


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ:
1 κιλό φράουλες,
περίπου 500 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκές είναι οι φράουλες)





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ:
1 κιλό χυμό λεμόνι,
περίπου 600 γρ. ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
100 γρ. νερό







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε το μίγμα σ’ ένα ρηχό τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια το βγάζουμε, το ΄΄ξύνουμε΄΄ μ’ ένα πιρούνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι η γρανίτα να αποκτήσει ωραία υφή(συνήθως 2 φορές χρειάζεται). Παίρνουμε πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης και τα γεμίζουμε με τη γρανίτα λίγο πιο πάνω από τη μέση. Έτσι, έχουμε έτοιμες μερίδες στην κατάψυξη και σερβίρουμε σ’ ένα μεγάλο ποτήρι προσθέτοντας παγάκια.
Η μόνη διαφορά στην εκτέλεση της γρανίτας λεμόνι είναι ότι θέλει τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη γιατί το λεμόνι είναι πολύ όξινο.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Αν θέλουμε σερβίρουμε τη γρανίτα λεμόνι με λίγη βότκα ή τζιν ή ακόμα και με άσπρο ρούμι ή τεκίλα. Η γρανίτα φράουλα ταιριάζει περισσότερο με βότκα.

Επίσης μπορούμε νε προσθέσουμε σε κάθε γρανίτα 100 γρ. χυμό από κάποιο αγαπημένο φρουτοχυμό που να ταιριάζει με την κάθε γρανίτα, ακόμα και χυμό κομπόστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου