Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ…


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
1,5-2 κιλά τσιπούρες καθαρισμένες (περίπου 8 ψάρια),
μισό ποτήρι νερό,
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο,
χονδρό αλάτι-πιπέρι,
4-5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
φρέσκια ρίγανη







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα ψάρια και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τα βάζουμε σ’ ένα τρυπητό για να στραγγίζουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού. Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και ρίχνουμε το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το νερό.







ΨΗΣΙΜΟ:
Σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά.  


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Σερβίρονται με χωριάτικη σαλάτα, ψητά ή τηγανητά λαχανικά, χόρτα, παντζάρια, ρετσίνα και μια μικρή παρασπονδία...τηγανιτές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου