Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

                   ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ  ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
                                ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. χυλοπίτες,
1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
400 γρ. τυρί φέτα
φρέσκος δυόσμος,
φρέσκια ρίγανη,
1 κ.γ. πουρέ σκόρδου,
100 γρ. ελαιόλαδο,
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό για τις χυλοπίτες και ρίχνουμε μέσα  ζωμό κοτόπουλου εμπορίου ή κατεψυγμένο σπιτικό ζωμό κοτόπουλου (όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερες συνταγές μας όταν βράζουμε κοτόπουλο κρατάμε λίγο  ζωμό και τον βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα φαγητά ή σάλτσες). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις στραγγίζουμε αλλά όχι εντελώς αφήνουμε λίγο νερό από το βράσιμο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.
Σ’ ένα τηγάνι σε λίγο δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πουρέ σκόρδου (όπως τον έχουμε δείξει σε προηγούμενη συνταγή μας), και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα και με μια τσιμπίδα παίρνουμε τις χυλοπίτες και τις ενώνουμε με την κρέμα τυριού. Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Μπορούμε να τις σερβίρουμε  με τριμμένη παρμεζάνα.
Το τσιγάρισμα πρέπει να είναι σύντομο χωρίς να κάψουμε τον πουρέ σκόρδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου