Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ…

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό κυδώνια,
1 κιλό ζάχαρη,
1 κιλό νερό,
2 ξυλάκια κανέλλας,
6-8 γαρίφαλα καρφιά,
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
3 φύλλα δάφνης





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα κυδώνια για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο.






ΨΗΣΙΜΟ:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150ο για 2:30 ώρες. Τα κυδώνια είναι έτοιμα και σε 1:30 ώρα αλλά όσο περισσότερο τα κρατάμε στο φούρνο τόσο ροδίζουν και σκουραίνουν.





ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

Σερβίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό ή με παγωτό βανίλια ή μπορείτε να κάνετε και μια…τριλογία ρεβανί-κυδώνι-παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου