Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

           CALTSONE ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…
              ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1/2κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1 ½ κούπα νερό (όσο σηκώσει το ζυμάρι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ CALTSONE:

100 γρμ. σαλάμι μπύρας,
100 γρμ. μπέικον,
300 γρμ τριμμένο Γκούντα,
2 κ.σ σπυριά καλαμποκιού
1 πράσινη και  1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε καρέ,
1 φλιτζάνι μανιτάρια
Αλάτι-πιπέρι-κόκκινο πιπέρι και ρίγανη.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ’ ένα μπολ βάζουμε κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά  το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε την ζύμη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη σ’ όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε όλα τα υλικά με την σειρά στην μισή πλευρά της ζύμης μας, πρώτα την σάλτσα μετά λίγα τυριά-σαλάμι κομμένο σε ροδέλες ελιές ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες και κόκκινες, καλαμπόκι, μανιτάρια, φρέσκια ρίγανη, κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε σκόνη και με προσοχή διπλώνουμε τη μία με την άλλη άκρη της ζύμης σαν να φτιάχνουμε ένα φάκελο.
Λαδώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο.

ΨΗΣΙΜΟ:

Στους 170ο C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου