Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΟΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 16 κομμάτια περίπου)


Για το παντεσπάνι:

  • 1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 6 αυγά 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για επάλειψη στο παντεσπάνι:
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι πορτοκαλοχυμό

Για την κρέμα:
  • 750 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
  • 350 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού "ΣΠΙΤΙΚΟ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr)
  • 500 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας "ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr)
  • 100 γραμμάρια άχνη
  • 140 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 9 γραμμάρια ζελατίνης 

Για τη διακόσμηση:
  • Λίγη τρούφα σοκολάτας
  • 7 γλυκά απλά μπισκότα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα "χτυπάμε" καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία αφράτη μαρέγκα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το "χτύπημα". Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι σιγά σιγά και το μπέικιν και τα "χτυπάμε" καλά όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα τούρτας (τσέρκι) 30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρούμε το στεφάνι από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το επιδόρπιο γιαουρτιού "ΣΠΙΤΙΚΟ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr), το επιδόρπιο γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας "ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr) και τη ζάχαρη και τα "χτυπάμε" καλά ώσπου να αποκτήσουμε μία λεία κρέμα. Ακολούθως προσθέτουμε το ανθότυρο συνεχίζοντας το "χτύπημα". Τέλος, ρίχνουμε και τη λιωμένη ζελατίνα και "χτυπάμε" μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα μας. Τα 2/3 της κρέμας τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ενώ στην υπόλοιπη προσθέτουμε την κουβερτούρα σιγά σιγά αφήνοντας το μίξερ να δουλεύει. Αφού το παντεσπάνι έχει κρυώσει, το κόβουμε σε 3 δίσκους και αλείφουμε τον κάθε δίσκο με το μείγμα γάλακτος και πορτοκαλοχυμού. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μία στρόγγυλη πιατέλα βάζοντας πάνω του κλειστό το στεφάνι από τη φόρμα τούρτας. Απλώνουμε στον πρώτο δίσκο τη μισή κρέμα φράουλας, βάζουμε τον δεύτερο δίσκο, απλώνουμε την σοκολατένια κρέμα και τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα φράουλας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο και αφού έχει στερεοποιηθεί, αφαιρούμε το στεφάνι και τη διακοσμούμε με την τρούφα και κομματάκια μπισκότου.













www.krikri.gr














Διευκρινήσεις
  • Αν κάποιος θέλει δύο δίσκους παντεσπάνι, τότε θα μειώσει το μείγμα για το παντεσπάνι στα 2/3 της δοσολογίας του και θα ξεκινήσει την τούρτα με μία στρώση κρέμας φράουλας και θα συνεχίσει με παντεσπάνι.
  • Αντί για ανθότυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρικότα.
  • Αντί για κονιάκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λικέρ της αρεσκείας σας.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 490 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια: