Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

       ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ


ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά,
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
100γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
100γρ. γραβιέρα τριμμένη,
40-60γρ.  ελαιόλαδο,
100γρ. μπέικον (κομμένο σε λωρίδες και ελαφρώς ροδισμένο στο φούρνο)


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι & το γιαούρτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι & γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο & συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Τέλος, ρίχνουμε τη γραβιέρα και το μπέικον και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνια φόρμα σιλικόνης για κέικ ή σε βουτυρωμένο ταψάκι.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ :
Κοσκινίστε το αλεύρι.


 ΨΗΣΙΜΟ : 180ο C  σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 20 λεπτά


Καλή επιτυχία…..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου