Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΜΥΡΑ Ή ΓΛΥΚΑ 
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

 ΥΛΙΚΑ:
 1 Φύλλο σφολιάτας,  
  2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή ή καστανή,
  1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
  1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο.


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανοίγουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο σε όλη την επιφάνεια. Διπλώνουμε το φύλλο στα 2 με το μίγμα της ζάχαρης από τη μέσα πλευρά. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο και τις στρίβουμε (όπως τη ΄΄βίδα΄΄) πιάνοντας τις δύο άκρες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί το ένα δίπλα στο άλλο σε απόσταση 3-4 εκατοστά.


 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: Το φύλλο το βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βραδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.


 ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.


ΑΛΜΥΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: Πασπαλίζουμε το φύλλο σφολιάτας με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα ή αλείφουμε με πάστα ελιάς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου