Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΥΡΕΣ ΣΚΟΡΔΩΝ….

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σκόρδα,
30-40 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα όταν το βάζουμε μέσα στο βάζο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.









ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε μια κατσαρόλα  να βράσει, κόβουμε το κάτω μέρος των σκόρδων(τα μουστάκια) μόλις αρχίζει να κοχλάζει τότε ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα από την κάτω πλευρά που μόλις κόψαμε. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια σακούλα όπως είναι ζεστά και την κλείνουμε καλά και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. Ανοίγουμε την σακούλα και ξεκινάμε την αφαίρεση της φλούδας του σκόρδου από την σάρκα του. Τα ρίχνουμε σε ένα multi μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.








ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: Βάζουμε το πουρέ σκόρδου σε γυάλινα βαζάκια αποστειρωμένα και ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο πριν κλείσουμε το βαζάκι. Φυλάμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια. Όταν αφαιρούμε την φλούδα από τη σάρκα του σκόρδου αν θέλετε φορέστε γάντια μιας χρήσης γιατί σίγουρα θα σας αφήσει μυρωδιά στα χέρια.




ΨΗΣΙΜΟ: Τα βράζουμε για 10 λεπτά από την στιγμή που κοχλάζει το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου