Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Ένα κέικ που είτε νηστεύεις είτε όχι, είναι νοστιμότατοοοοο!!!!!!!!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. ζάχαρη,
60 γρ. ελαιόλαδο,
200 γρ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/4 κουτάλι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα,
150 γρ. καρότα τριμμένα στο τριφτή,
100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα,


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το μίγμα με το αλεύρι. Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με τη μαριζ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας σταφίδες ή αποξηραμένα σύκα.


ΨΗΣΙΜΟ:

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C, στον αέρα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά.


















2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου! Να ρωτήσω όμως, χωρίς αυγά θα φουσκώσει κανονικά, όπως τα άλλα κέικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΤΟ ΚΕΙΚ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΜ ΜΕΣΑ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΚΙΝ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή