Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013


ΑΦΡΑΤΑ BROWNIES
ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα βούτυρο,
3 κουταλιές γλυκόζη,
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ,
1 1/2 κούπα ζάχαρη,
2 βανίλιες,
4 αυγά,
½ κούπα γάλα χλιαρό,
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει,
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη γλυκόζη και τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ενιαίο μείγμα. Το μείγμα δεν θα είναι λείο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί ορθογώνιο ή τετράγωνο και μετά στο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Χρησιμοποιείστε αντικολλητικό χαρτί πριν απλώσετε το μείγμα στο ταψί, για να ξεφορμάρετε χωρίς να διαλυθεί.
Αναποδογυρίστε το ψημένο κέικ αφού έχει κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.


ΨΗΣΙΜΟ: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, στον αέρα για μισή ώρα στη μεσαία σχάρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου