Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες,
1 λάχανο,
1-2 καρότα ψιλοκομμένα,
1-2 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
½ φλιτζάνι λευκό κρασί,
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας,
1 ½  φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ ή 3 ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες,
2-3 κουταλιές του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
2 κουταλιές της σούπας ξύδι,
2 φύλλα δάφνης,
χυμό από μισό λεμόνι (προαιρετικά)





ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Παίρνουμε δύο κατσαρόλες, η μια πρέπει να είναι αντικολλητική γιατί το λάχανο αρπάζει εύκολα από κάτω. Στη μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Μόλις κιτρινίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα. Μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και περίπου 500γρ. ζεστό νερό(νερό προσθέτουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει, ελέγχοντας συνέχεια το νερό. Στην άλλη κατσαρόλα ζεματάμε για δέκα λεπτά το λάχανο με το ξύδι και λίγο αλάτι αφού πρώτα το έχουμε τεμαχίσει. Όταν το κρέας είναι μαλακό, τότε προσθέτουμε το ζεματισμένο λάχανο και φροντίζουμε να ανακατεύουμε αρκετά συχνά για να μην κολλήσει το λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις μαγειρευτεί και το λάχανο προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.




ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: Στη φάση που ενώνουμε το κρέας με το λάχανο ελέγχουμε τα μπαχαρικά μας γιατί τα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να απορροφάνε και να βγάζουν το αλάτι ή το πιπέρι. Έτσι, δοκιμάζουμε τη γεύση και αναλόγως προσθέτουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου