Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…


ΥΛΙΚΑ: 
1 πακέτο(500 γρ.) φύλλα κρούστας,
1 λίτρο γάλα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια,
250 γρ. περίπου λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα,
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις ζεσταθεί και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα ρίχνοντας και τη βανίλια. Όταν αρχίζει να κοχλάζει η κρέμα μας είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Για να κρυώσει πιο γρήγορα απλώνουμε την κρέμα σε ένα φαρδύ ταψί.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό. Διπλώνουμε στη μέση, αλείφουμε και στην άκρη βάζουμε κρέμα και αρχίζουμε να διπλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Δεν ξεχνάμε να αλείφουμε κάθε κομμάτι με βούτυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα κατά βούληση.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Την πρώτη φορά που θα διπλώσουμε, γυρίζουμε τα άκρα προς τα μέσα.


ΨΗΣΙΜΟ: Στους 180ο C  για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου