Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΜΥΡΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 φύλλο κρούστας
200γρ. γκούντα
100γρ. γραβιέρα
5-6 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτης
2 αυγά
½  πιπεριά πράσινη ‘’κέρατο’’






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το μίγμα. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, απλώνουμε τη σφολιάτα και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα των τυριών, αφήνοντας τουλάχιστον δύο δάχτυλα απόσταση ώστε να μην ξεχειλίσει στο δίπλωμα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τις φέτες του ζαμπόν και τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, πατώντας καλά τις άκρες. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια του ρολού και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σουσάμι…. για μια πιο καλλιτεχνική εικόνα του ρολού μας.







ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

v  Μπορείτε να το δοκιμάσετε με οποιοδήποτε τυρί και αλλαντικό.
v  Τη σφολιάτα μπορείτε να την αφήσετε με την λαδόκολλα από το πακέτο που θα αγοράσετε γιατί θα σας βοηθήσει να το τυλίξετε και το βγάζετε όταν είναι έτοιμο για να αλείψετε το αυγό.







ΨΗΣΙΜΟ:

Σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ο C για 30 λεπτά.

                                   ::::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου