Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

                                                     ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ…

ΥΛΙΚΑ:
530 γρμ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο,
400 γρμ. χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουτάλι γλ.  κανέλα,
1 κουταλάκι γλ. σόδα,
½ κ.γ. γαρίφαλο,
50 γρμ. βούτυρο,
1200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
 30γρμ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στην συνέχεια τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Βάζουμε το ξύσμα στο τέλος αφού έχει ζυμωθεί.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Αν έχουμε όρεξη όταν τα πλάθουμε τα ζυγίζουμε (30 γρμ. κάθε μελομακάρονο)
Τα σιροπιάζουμε μόλις βγουν από το φούρνο με κρύο το σιρόπι.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

100 γρμ. μέλι θυμαρίσιο,
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση,
 2 ξύλα κανέλας,
500 γρμ. νερό,
700 γρμ. ζάχαρη,
 Βράζουμε τα υλικά για 1 λεπτό.

ΨΗΣΙΜΟ:

180-200 C να ροδίσουν πάνω σε λαδόκολλα, για 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου