Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014



ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ…




ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό διάφορα γλυκά (μελομακάρονα-κουραμπιέδες-τσουρέκια-κέικ κτλ.) τριμμένα σε σκόνη,
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
400 γρμ. καρύδια χοντροκομμένα,
2 σφηνάκια λικέρ της αρεσκείας σας (πορτοκάλι-βύσσινο-κεράσι-ρόδι κ.τ.λ.),
2 φλιτζάνια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας,
400 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη,
8 κ.σ. κακάο σκόνη






ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό διάφορα γλυκά (μελομακάρονα-κουραμπιέδες-τσουρέκια-κέικ κτλ.) τριμμένα σε σκόνη,
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
400 γρμ. καρύδια χοντροκομμένα,
2 σφηνάκια λικέρ της αρεσκείας σας (πορτοκάλι-βύσσινο-κεράσι-ρόδι κ.τ.λ.),
2 φλιτζάνια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας,
400 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη,
8 κ.σ. κακάο σκόνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στέρεα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι και το λικέρ και τέλος την λιωμένη μαργαρίνη. Αφού ομογενοποιήσουμε καλά τα υλικά τότε απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αφού στερεοποιηθούν τα μπαστούνια τα κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα, που έχουμε λιώσει προηγουμένως  σε ben marie. Τέλος, απλώνουμε τις καριόκες  σε μια λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
600 γρμ. κουβερτούρα λιωμένη,
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Τυλίγουμε τις καριόκες με αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου