Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014




            ΠΙΤΣΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
2 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη,
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
½ κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 ¼ κούπας νερό ή γάλα χλιαρό,
¼ κούπα ελαιόλαδο









ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο νερό ή το γάλα. Ρίχνουμε το υγρό στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε σε ένα ελαστικό μίγμα. Ταυτόχρονα προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε  να φουσκώσει για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος. Στρώνουμε τη ζύμη σ΄ ένα καλά λαδωμένο ταψί ή σε μια λαδόκολλα.  





ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Με το ζυμάρι που έχουμε μπορούμε να κάνουμε 2 λεπτές (ιταλικές) πίτσες, ή μια αρκετά παχιά.
Όταν απλώσουμε το ζυμάρι, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο φούρνο χωρίς την επικάλυψη.
Για να γίνει πιο αφράτη προσθέτουμε 1 αυγό στη ζύμη.
Αν φτιάξουμε τη ζύμη με το νερό γίνεται πιο τραγανή η πίτσα ενώ με το γάλα γίνεται πιο αφράτη.


ΨΗΣΙΜΟ:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC .



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασε,
1 κουτ. γλ. σάλτσα πελτέ,
1 κουτ. γλ. κέτσαπ,
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο,
Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη (μπούκοβο για τους μερακλήδες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις σάλτσες. Αν έχουμε και φρέσκιες ντομάτες μπορούμε άνετα να προσθέσουμε για να δώσουμε μια καλύτερη γεύση. Μόλις πάρει μια βράση το αφαιρούμε, προσθέτουμε ρίγανη και αλείφουμε τη ζύμη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
5 φέτες ζαμπόν,
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
200γρμ. χοντροκομμένο γκούντα,
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες,
1 πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, ρίγανη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου