Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

           ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΥΓΕΙΙΝΟ ΚΑΙ 
                           ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρμ. φρέσκο πλατύφυλλο σπανάκι,
1 πακέτο φύλλο για πίτες,
4 κουταλιές σούπας γάλα,
500 γρμ. φέτα,
1 κόκκινη πιπεριά, 3 αυγά,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 πράσα ψιλοκομμένα,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο,
1 κουτάλι της σούπας δυόσμο,
2 κουτάλια της σούπας μαργαρίνη, αλάτι-πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και την πιπεριά με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σβήνουμε με το γάλα. Βράζουμε μέχρι τα λαχανικά να ρουφήξουν το γάλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, τα αυγά και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει καλά και ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.  Επίσης, αλείφουμε το πάνω φύλλο με αυγό και ρίχνουμε λίγο νερό για να γίνουν πιο τραγανά τα φύλλα. Χαράσσουμε την πίτα και τη βάζουμε στο φούρνο.

ΨΗΣΙΜΟ:

 Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου