Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ…

Υλικά:
1 Ποτήρι ελαιόλαδο,
1 Ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
Ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουταλάκι κανέλα + γαρίφαλο + μαγειρική σόδα,
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι,
Αλεύρι (όσο πάρει) περίπου 1 κιλό.




Εκτέλεση:
 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα , το ελαιόλαδο, κανέλα, γαρίφαλο, σόδα και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα , τώρα πια το μίγμα μας γίνετε όλο και πιο σκληρό. Όταν ξεκολλήσει το μίγμα από τα δάχτυλα μας και το μπολ σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα θέλουμε είτε σαν μπαστουνάκια ή ακόμα και στρογγυλά και τα πατάμε με ένα κουταλάκι.
 -Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε τα κουλουράκια πορτοκαλιού.

Μικρά μυστικά:
 Αν θέλουμε να τα δώσουμε άλλο σχήμα, μπορούμε να απλώσουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη και να κόβουμε με διάφορα κουπάτ.


Ψήσιμο:
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά.
 

Σερβίρετε με:

Άχνη ή σοκολάτα κουβερτούρας σε γκανάς.

2 σχόλια:

  1. Ψάχνω συνταγές για κουλουράκια κι αυτά φαίνονται εύκολα. Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή