Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΡΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
1 λίτρο και 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα,
Ξύσμα από ένα λεμόνι,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
4 κρόκοι αυγών

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι νερό,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 λεμόνι κομμένο στη μέση



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για τρία λεπτά περίπου από το σημείο βρασμού. Αφαιρούμε το λεμόνι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ζεστάνουμε το γάλα με την ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει ένας απαλός χυλός. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε τώρα τα ρολά , παίρνουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και αρχίζουμε να βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο.
Χρειαζόμαστε 3 κομμένα φύλλα για το κάθε ρολό γαλακτομπούρεκου και βάζουμε 2 κουταλιές από το μίγμα της κρέμας μας σε κάθε ρολό και μόλις γυρίσουμε μια φορά το μίγμα με το ρολό διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα. Είναι πάρα πολύ εύκολο,  δοκιμάστε το! Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.



ΨΗΣΙΜΟ:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά στον αέρα ή αναλόγως το φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Περιχύνουμε τα ρολά με το κρύο σιρόπι αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Μπορείτε αντί για λεμόνι να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού και πορτοκάλι στο σιρόπι

Μη χρησιμοποιείτε γάλα με χαμηλά λιπαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου