Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

CALZONE

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας  ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1/2κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1 ½ κούπα νερό ή γάλα (όσο σηκώσει το ζυμάρι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ CALTZONE:
5κ.σ σάλτσα ντομάτας,
200 γρ. σαλάμι μπύρας,
100 γρ. μπέικον,
300 γρ. τριμμένο γκούντα,
1 πράσινη και  1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε καρέ,
1 φλιτζάνι μανιτάρια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά  το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε την ζύμη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη σ’ όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε επάνω όλα τα υλικά της γέμισης, αφήνοντας περιμετρικά κενό δύο εκατοστών. Διπλώνουμε με προσοχή στη μέση και προσπαθούμε να δώσουμε ένα σχήμα μισοφέγγαρου. Μ’ ένα πιρούνι πατάμε καλά την ένωση των δυο πλευρών για να κολλήσουν. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και  το βάζουμε στο φούρνο.

ΨΗΣΙΜΟ:
Στους  200ο C στον αέρα για 45min.



ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε τα υλικά της αρεσκείας σας ή ακόμα και το φαγητό που σας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου