Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 18 κομμάτια περίπου)

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
  • 2 φλιτζάνια ταχίνι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ "χτυπάμε" καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Παράλληλα σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και διαλύουμε σε αυτόν τη σόδα, την κανέλα και το κονιάκ. Ύστερα, το προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι και βάζουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και χτυπάμε καλά ώσπου να αποκτήσουμε αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρόγγυλο ταψί Νο 22 και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για μισή ώρα περίπου, και αλείφουμε την επιφάνειά της με τη μαρμελάδα.













Διευκρινήσεις
  • Σε όποιον αρέσει, μπορεί να προσθέσει και 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια στην πίτα. Είναι εξίσου νόστιμη.
  • Αναλόγως με την ένταση του φούρνου σας αρχίστε να ελέγχετε την πίτα σας από τα 35 λεπτά ψησίματος, διότι το ταχίνι έχει την ιδιότητα να καίγεται εύκολα.
  • Τη μαρμελάδα μπορείτε να την κρατήσετε στην άκρη και να αλείφετε κάθε κομμάτι πριν το σερβίρεται, ώστε να φαίνεται πιο φρέσκο το γλυκό.
  • Είναι ιδανικό γλυκό ως συνοδευτικό του καφέ σας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου