Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΠΙΤΑΚΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 25 πιτάκια περίπου)


Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 & 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
  • 3 ποτήρια μαύρες ελιές ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια
  • 6 ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνουμε καλά ώσπου να αποκτήσουμε μία λεία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να φουσκώσει, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι προσοθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να "κάψει". Μόλις είναι έτοιμο το λάδι, ρίχνουμε σε μέτρια την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε τα κρεμμύδια για να τσιγαριστούν ελαφρά. Αφού τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ελιές, τις πιπεριές και το δυόσμο και τα τσιγαρίζουμε και αυτά ελαφρά. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε το πιτάκι πιέζοντάς το στις άκρες του. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.



















Διευκρινήσεις
  • Σχετικά με τη γέμιση μπορεί ο καθένας να την εμπλουτίσει όπως θέλει. Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε και 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί-φέτα.
  • Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και γι' αυτό θα κρίνετε αν είναι έτοιμα αναλόγως με το ροδοκοκκίνισμά τους.
  • Είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρωινό ή για σνακ. 
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 160 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου