Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια για σούπα, τα οποία έχουμε αφήσει στο νερό για όλη τη νύχτα
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 10 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 6 μέτρια καρότα χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια, το νερό, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το μάραθο και τη δάφνη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλή και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα ανακατεύοντας περιοδικά. Παράλληλα βάζουμε τα σκόρδα σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 350 C για 30 λεπτά. Ύστερα βγάζουμε τα σκόρδα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Αφού βράσουν για μία ώρα τα φασόλια, προσθέτουμε σε αυτά τις πατάτες και τα καρότα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλη μία ώρα με μισάνοιχτο καπάκι. Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης από τη σούπα. Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα 2/3 της σούπας, εκτός των φασολιών, προσθέτουμε τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε τον πουρέ στην υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 ακόμα λεπτά ώσπου να δούμε ότι τα φασόλια είναι έτοιμα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
















Διευκρινήσεις
  • Σε όποιον αρέσει το σκόρδο, μπορεί να αυξήσεις τις σκελίδες στις 15.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο της σούπας με κλωναράκια μαϊντανού.
  • Σερβίρεται ζεστή!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 500 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου