Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΧΩΝΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 & 1/2 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ από πορτοκάλι ή Κουαντρό
  • Φρέσκος χυμό μίας φέτας λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρυθμίζουμε την ένταση της κουζίνας σε μεσαία προς υψηλή και σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρουν μία βράση. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει έωσότου μειωθεί στο μισό. Μόλις γίνει αυτό, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το γιαούρτι και τα "χτυπάμε" καλά εωσότου αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα και το λικέρ και συνεχίζουμε το "χτύπημα" ώστε να ανακατευτούν κι αυτά καλά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα μας. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα. Το δοκιμάζουμε την επόμενη μέρα και το αφήνουμε κι άλλο στην κατάψυξη ή το αποσύρουμε αναλόγως με το πώς μας αρέσει να είναι η υφή του.













Διευκρινήσεις
  • Θα ήταν εξίσου νόστιμο να αντικαταστήσετε τα απλά πορτοκάλια με σαγκουίνι.
  • Μόλις βάλετε το λεμόνι και το μέλι να το δοκιμάσετε ώστε σε περίπτωση που σας φαίνεται ξινό να προσθέσετε κι άλλο μέλι ή αν σας φαίνεται γλυκό να προσθέσετε κι άλλο χυμό λεμονιού.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 230 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου