Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΡΑΒΔΑΚΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΛΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!


ΥΛΙΚΑ (για 30 κομμάτια περίπου)

Για τη ζύμη:
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Για τις κροκέτες
  • 30 φύλλα ζύμης
  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγό
  • 1,5 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού 
  • Νερό για το τύλιγμα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 10 μπαστουνάκια μοτσαρέλλα, το καθένα κομμένο σε 3 μικρότερα
  • Γλυκόξινη σάλτσα για συνοδευτικό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα. Σε ένα μπολ «χτυπάμε» το αβγό και προσθέτουμε το νερό, ενώ σε ένα μεγαλύτερο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο αλεύρι και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη ώστε να αποκτήσουμε ένα τετράγωνο μεγέθους 25εκ. x 25εκ. Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 8 κομμάτια μεγέθους 3 εκ. x 3 εκ. και συνεχίζουμε μέχρι να τα κάνουμε όλα. Παράλληλα αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τις κροκέτες. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι τυριού στη γωνία κάθε φύλλου ζύμης και τα κλείνουμε σφιχτά βρέχοντας τις άκρες τους και με νερό. Ταυτόχρονα σε ένα ρηχό πιάτο, «χτυπάμε» ελαφρά το γάλα και το αυγό, ενώ ένα άλλο ρηχό πιάτο, το γεμίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.  Βυθίζουμε κάθε κροκέτα μοτσαρέλλας στο μίγμα γάλακτος και αυγών και μετά από τη φρυγανιά.  Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις «κάψει» τοποθετούμε με τη σειρά τις κροκέτες και τις μαγειρεύουμε γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές για περίπου 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με τις κροκέτες.






















Διευκρινήσεις
  • Επειδή είναι δύσκολο να ανοίξει η ζύμη τόσο πολύ με τον πλάστη, μπορείτε να την ανοίξετε γύρω στα 20 εκ. και να την κόψετε σε 7 κομμάτια μεγέθους 3 εκ. x 3 εκ.   
  • Μην τηγανίσετε τις κροκέτες πάνω από 1 λεπτό γιατί θα ανοίξουν!
  • Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή πιάτο για μπουφέ!
  • Ενεργειακή αξία κάθε κροκέτας: 76 θερμίδες



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. Αχ τι μας κάνεις και έρχεται και καλοκαίρι!!!!!Φιλάκια πολλά Νικολέτα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή