Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΠΟΛΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 6 πολεντάκια)


Για την πολέντα:

  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο

Για την επικάλυψη:
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές κομμένες σε φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά. Το αφήνουμε στην άκρη και  ετοιμάζουμε τα πολεντάκια. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην σβωλιάσει. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί με ανοιχτό καπάκι για 50 λεπτά περίπου, ενώ το ανακατεύουμε συχνά ώστε να γίνει τελικά μία πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ. Εάν βάλουμε ένα κουτάλι στο κέντρο της και μένει όρθιο, τότε είναι έτοιμη. Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να κρυώσει και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί. Μόλις κρυώσει, τη βγάζουμε ολόκληρη από το ταψί και την κοβουμε σε στρογγυλά κομμάτια 4-5 εκατοστών. Παράλληλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και μόλις "κάψει" μειώνουμε σε μέτρια την ένταση της φωτιάς και τηγανίζουμε σε αυτό τα πολεντάκια και από τις δύο πλευρές γύρω στα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι τους. Ανακατεύουμε το μείγμα για την επικάλυψη και το μοιράζουμε ισόποσα στα πολεντάκια και σερβίρουμε.























Διευκρινήσεις
  • Το ιδανικό είναι να τη σερβίρετε αμέσως ώστε να μην κρυώσει, γιατί είναι νοστιμότερη ζεστή.
  • Είναι ένα τέλειο ορεκτικό, αλλά και πιάτο ενός γιορτινού μπουφέ.
  • Πρόκειται για παραδοσιακό ιταλικό πιάτο.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μικρής πολέντας: 370 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου