Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ!!!


ΥΛΙΚΑ (για 20 μπισκότα περίπου)
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για κέικ (και 2 κουταλιές της σούπας παραπάνω για το πασπάλισμα)
  • 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 90 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 90 γραμμάρια αποξηραμένα βατόμουρα ψιλοκομμένα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ «χτυπάμε» ελαφρώς τα αυγά, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και τη βανίλια ώσπου να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών υλικών και ζυμώνουμε καλά ώσπου να αποκτήσουμε μία λεία ζύμη κατάλληλη για να την επεξεργαστούμε. Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε σχήμα ορθογωνίου με διαστάσεις 10 εκ. x 4 εκ. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τοποθετούμε τις ζύμες, τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλεύρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν τα 35 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του στους 160 C. Όταν οι ψημένες ζύμες είναι τόσο δροσερές όσο χρειάζεται για να μπορούμε να τις ακουμπήσουμε, κόβουμε την καθεμία διαγωνίως σε 5 κομμάτια περίπου, τα οποία ξανατοποθετούμε στο προηγούμενο ταψί με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε ξανά στους 160 C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουμε τραγανά μπισκότα.




















Διευκρινήσεις
  • Επειδή οι συνθήκες περιβάλλοντος επηρεάζουν την υφή της ζύμης, αν δούμε ότι είναι αρκετά υγρή, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι όταν ζυμώνουμε, ενώ αν δούμε ότι είναι αρκετά ξηρή, βάζουμε κι άλλο γάλα με αύξηση κατά μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
  • Αν δεν θέλετε να βάλετε βατόμουρα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φράουλες ή με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο αποξηραμένο καρπό.
  • Είναι το τέλειο συνοδευτικό για καφεδάκι!
  • Ενεργειακή αξία κάθε μπισκότου: 150 θερμίδες



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου