Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ...ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΞΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια περίπου)

  • 5 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι "ΣΠΙΤΙΚΟ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr)
  • 2,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1,5 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού

Για το σιρόπι:
  • 8 ποτήρια ζάχαρη
  • 7 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα "χτυπάμε" καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία αφράτη μαρέγκα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι "ΣΠΙΤΙΚΟ" της ΚΡΙ ΚΡΙ (www.krikri.gr), το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το μπέικιν και τη σόδα και συνεχίζουμε το "χτύπημα" στο μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκ. x 40 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσει και όταν βάζουμε την οδοντογλυφίδα μέσα να βγαίνει στεγνή. Μόλις ετοιμαστεί το ραβανί, το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αφρίσει. Ξαφρίζουμε το σιρόπι, κάνουμε μικρές τρυπούλες με την μύτη του μαχαιριού στο κρύο ραβανί και περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.









www.krikri.gr














Διευκρινήσεις
  • Αφιερωμένο στη γιαγιάκα μου την Τούλα, που το φτιάχνει πεντανόστιμο και το έμαθε και σε εμένα!!!
  • Σερβίρεται και ζεστό και κρύο. Αν το σερβίρετε ζεστό, θα πρότεινα και μία μπάλα παγωτού για συνοδεία.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 490 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου