Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟ-ΡΟΛΑΚΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 8 μεγάλα ρολά)

  • 650 γραμμάρια "ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ" της Ζύμης Ψαχνών (www.evoiki-zimi.gr)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
  • 7 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο (χρησιμοποιούμε μόνο το 1/3 από το πράσινο μέρος τους)
  • 1 & 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 400 γραμμάρια τυρί - φέτα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Επιπλέον ελαιόλαδο για το ταψί και τα ρολάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά, το βράζουμε χωρίς νερό μέχρι να δούμε ότι μαράθηκε και το στραγγίζουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις "κάψει", μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια  και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν και αυτά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο μείγμα χόρτων και το τυρί-φέτα, τη μυζήθρα, τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο από το "ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ" της Ζύμης Ψαχνών (www.evoiki-zimi.gr) στη μέση, βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και το τυλίγουμε σε ρολό. Μετά το τύλιγμα, πιέζουμε τις άκρες και το στρίβουμε ελαφρά. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για κάθε φύλλο. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.



www.evoiki-zimi.gr



















Διευκρινήσεις
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μυζήθρα είτε με κατίκι Δομοκού είτε με cottage cheese.
  • Η ρίγανη είναι προαιρετική. Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να την παραλείψει.
  • Είναι ιδανικό να σερβίρουμε μία πίτα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προτείνω το ρολό να το κόβετε είτε σε 2 είτε σε 3 μικρότερα ρολάκια.
  • Ενεργειακή αξία του ρολού (μίας μερίδας): 330 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. και γω τώρα ξεκίνησα το μπλογκ μου και έχω να σου πω ότι μαρέσει πολύ που έβαλες ολικής άλεσης φύλλο!πολύ ωραία τα ρολά!φιλιά απ' το lilastaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή λοιπόν!!!Σου εύχομαι να τα πας τέλεια!Σε ευχαριστώ!Φιλιά!!!

      Διαγραφή