ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ σκόρδου
- 150 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
- 1 ποτηράκι του ελληνικού καφέ λευκό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα με μέλι ή με βότανα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και μετα απο 3-4 λεπτά ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις "κάψει" το λάδι, μειωνουμε την ένταση της κουζίνας στο μισό και προσθετουμε τα μανιτάρια. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν λίγο τα μανιτάρια ρίχνουμε τον πουρέ σκόρδου και τα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να βγάζει το άρωμα του. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αν σε αυτό το σημείο η σάλτσα είναι αραιή, τότε προσθετουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μεχρι να δέσει η κρέμα. Η σάλτσα μας είναι ετοιμη και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Διευκρινίσεις
- Συνοδεύει ιδανικά κάθε είδους σνίτσελ, κάθε είδους ζυμαρικά, καθώς και τις περισσότερες εκδοχές μαγειρεμένου κρέατος.
- Αν αντικαταστήσετε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών, αποκτάτε απευθείας ένα νηστίσιμο πιάτο.
- Ενεργειακη αξία ανά κουταλιά της σούπας: 40 θερμίδες
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου